Vimpeli

suksimuseo

kirkko

pesäpallopoika

Vimpelin noin 3000 asukkaan kunta sijaitsee Lappajärven itärannalla. Lappajärvi syntyi 77 miljoonaa vuotta sitten meteoriittitörmäyksen johdosta. Tästä kehittyi samalla Lakeaharju, joka kohoaa yli 100 metriin järvenpinnasta. Lakeaharju eli tuttavallisemmin Lakis toimii nykyään laskettelu- ja vapaa-ajankeskuksena. Alue tarjoaa monipuoliset ulkoilumahdollisuudet hiihtoon, lasketteluun, patikointiin ja melontaan. Ympäristössä sijaitsee myös vuokramökkejä sekä talvisin avoinna oleva Koivurinteen karavaanarialue.

Vimpelissä sijaitsee tiedettävästi myös maailman ainut suksitehdasmuseo. Museossa on esillä suksia kaikilta vuosikymmeniltä sekä paljon muuta aiheeseen liittyvää. Tämän museon yhteydestä, samasta pihapiiristä löytyy myös pesäpallomuseo. Jo näiden museoiden teema kertoo sen, että Vimpeliläiset pitävät urheilusta. Ei olekaan yllätys, että maineikas Vimpelin Veto – vuoden 2016 Superpesiksen Suomen-mestaruuden voittanut pesäpallojoukkue on kotoisin tästä kunnasta. Talkoovoimin tehty Saarikenttä on Vimpelin Vedon kotikenttä ja koko kunnan symboli.

Vimpelistä on myös ainutlaatuinen pyöreä puukirkko. Kirkko on rakennettu jo vuonna 1807 ja inspiraatio sen pyöreähköön muotoiluun tuli niinkin kaukaa kuin Roomasta. Vieraille kirkko on avoinna kesäisin.

 

 

Majoitus

Ruokailu

Valmiit ryhmäretkipaketit:

Kraatterijärven kierros

www.vimpeli.fi