Tapahtumakalenteri

Akvarellimaalauksia lounaskierroksella, Seinäjoen Taidehalli
09.08.2018
Klo 12.00

Torstaina 9.8. klo 12 järjestetään Seinäjoen taidehallin Carl Wargh- näyttelystä opastuskierros, lounaskierros. Tällaiset lyhyemmät keskipäivän taidepaussit ovat viime vuosina tulleet työelämässäkin mukana oleville varsin suosituiksi: Pieni pyrähdys tasokkaaseen taidenäyttelyyn virkistää työpäivää.

Taidehallissa esillä oleva akvarellitaiteen mestarin Carl Warghin muistonäyttely on herättänyt positiivista kiinnostusta ja ihailua. Sitä on pidetty kauniina. Carl Wargh kuuluu taiteenlajinsa kärkeen – hänen oppiaan ovat saaneet monet, ja akvarellitaiteen arvostukseenkin Wargh vaikutti hyvin paljon.

Warghin akvarellit ovat niin raikkaita , niin virkistäviä. Hänen maisemissaan voi melkein aistia meren tuoksun, tuulen henkäyksen tai metsän lehvistöjen kosteuden. Onhan mukana myös asetelmia ja henkilökuvia – taiteilija oli hyvin monipuolinen. Lähes 80-vuotiaanakin hänen teoksissaan henki modernin ja nykytaiteen tekijöiden kaltaista ajankohtaista otetta.

Tervetuloa tutustumaan opastetulla kierroksella akvarellimaalauksiin. Carl Warghin muistonäyttelyn teokset kuuluvat taiteilijan Kuntsin Säätiölle tekemään laajaan talletuskokoelmaan. Näyttelyä esittelee sen kuraattori, Kuntsin Säätiön asiamies Anne-Maj Salin.

Vapaa pääsy Taidehalliin lounaskierrokselle osallistuville.

Carl Wargh (1938 – 2018) muistonäyttely on avoinna Seinäjoen taidehallissa 26.8. saakka.

Takaisin