Tapahtumakalenteri

Mestarit yhdessä -viikko
06.08.2018 - 12.08.2018

Elokuun toisella viikolla Nelimarkka-museo järjestää jo perinteeksi muodostuneen Mestarit yhdessä -viikon.

Viikon tapahtumat liittyvät Nelimarkka-museon Mestarit yhdessä – Eero ja Alvar Alajärven maisemissa -näyttelyyn. Näyttely esittelee Suomen itsenäistymisen aikaa ja sotavuosien vaiheita Eero Nelimarkan ja Alvar Aallon tuotannossa. Tänä vuonna painopiste on Villa Väinölässä, joka on vihdoin avattu yleisölle pitkän remontin jälkeen.

Keskiviikkona 8.8. klo 13 Instagram-kävely arkkitehtuuriin.
Instagram on yksi monista nykymedian välineistä, joilla ihmiset jakavat kuvallisia kokemuksiaan eri asioista. Villa Väinölässä järjestetään keskiviikkona 8.8. klo 13 alkaen arkkitehti Helena Teräväisen ohjaama yhteisöllinen työpaja, jossa tutustutaan sen mahdollisuuksiin. Suomalainen arkkitehtuuri ja rakennettu kulttuuriympäristö ovat olennainen osa yhteistä kulttuuriperintöämme. Arkkitehtuuri on kaikilla aisteilla koettavaa, ja me katsomme ja koemme omalla tavallamme. Alajärven keskustassa on monta eri-ikäistä Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, ja se tarjoaa sopivan mahdollisuuden lyhyeen ns. Instagram-kävelyyn. Instagram-kävelyyn osallistujat tarvitsevat mukaansa mobiililaitteen, jossa on kamera. Arkkitehti Helena Teräväinen kertoo aluksi tutkimuksistaan ja valokuvaamisesta, jonka jälkeen tehdään kävelyretki lähiympäristöön ja keskustellaan näkemästään. Kuvat julkaistaan välittömästi ”tägättynä” (#mun_alajärvi, #kulttuuriympäristö jne.) Sopii kaikenikäisille mobiilikäyttäjille. Ryhmään mahtuu 15 osallistujaa, ja se kestää n.2,5 tuntia. Myöhemmin Alajärven arkkitehtuurin ja oman ympäristön tunnetuksi tekemistä voi edelleen jatkaa Instagramissa.

Torstaina 9.8. klo 10 Sisällissota 100 vuotta Aallon puuarkkitehtuurissa -teemaopastus.
Kokenut paikallisopas, entinen kulttuurisihteeri Liisa Heinilä vetää Aallon puuarkkitehtuuriin ja sisällissodan aikaan keskittyvän opastuskierroksen. Kierros alkaa Villa Väinölästä.

Torstaina 9.8. ja perjantaina 10.8. klo 13 Ilmainen bussikuljetus Pohjanmaan museon Eero Nelimarkka -näyttelyyn.
Kuljeuksen tarjoaa Nelimarkka-Rahasto sr. Pääsymaksu näyttelyyn on omakustanteinen. Pohjanmaan museon näyttely keskittyy nuoren Nelimarkan 1910- ja 1920–lukujen teoksiin. Niiden innoituksen lähteenä olivat Pariisin modernit taidevirtaukset ja monikansallinen taiteilijaelämä. Esillä on yli 50 maalausta sekä luonnoksia ja kirjeitä muun muassa taiteilijan Pariisin matkoilta. Paluu Väinölän pihaan n. klo 19.

Lauantaina 11.8. klo 11 – 16 Marja Kolun vuorovaikutteinen muotokuvapaja Villa Väinölässä.

Sunnuntaina 12.8. klo 11 – 16 Marja Kolun vuorovaikutteinen muotokuvapaja Villa Väinölässä.

Halukkaat mallit voivat ilmoittautua
info@nelimarkka-museo.fi / 06 5572129
Muotokuvattavia mahtuu mukaan 5-6 per päivä.

Kaikki tapahtumat järjestetään Villa Väinölässä (Väinöntie 4, 62900 Alajärvi) ja ne ovat maksuttomia. Tapahtumiin mahtuu rajallinen määrä osallistujia joten kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon Nelimarkka-museolle paikan varmistamiseksi. Väinölässä on Mestarit yhdessä –viikolla avoimet ovet ti –pe klo 13 – 17. Esillä Marja Kolun Kasvoista kasvoihin -näyttelyn lisäksi Nelimarkka-museolle lahjoituksena saatu P.O. Hjortellin maalaama muotokuva Väinö Aallosta.

Lisätietoja

Mestarit_yhdessa_viikko_2018

Takaisin