Tapahtumakalenteri

Seminaari: Askeleet itsenäisyyteen – syksy 1917 ja kansakunnan kahtiajako, Seinäjoki-sali
18.11.2017 Klo 13.00 - 16.30

Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaa perinneyhdistys ry järjestää Suomi 100 -ohjelmaan kuuluvan seminaarin Seinäjoella

ASKELEET ITSENÄISYYTEEN SYKSY 1917 JA KANSAKUNNAN KAHTIAJAKO

”Nouskaa, nouskaa ja ottakaa kaikki valta……” Näin kehotti Josef Stalin suomen työväkeä syksyllä 1917 Venäjän oman vallankumouksen edetessä. Kannustus oli sykähdyttävää vallankumoushenkisille työväenkaarteille ja vallankumousjohtoon nousseille. Tähän oli tultu kevään 1917 levottomuuksien ja kylvölakkojen myötä. Myönteinen ilmapiiri maamme itsenäisyyden toteutumisesta oli hiipunut. Nyt työväen radikaalisiipi Suomessa haki voimaa levottomuuksien ja Venäjän lokakuun vallankumouksen mainingeista. Luokkataistelu ja suora toiminta astuivat etusijalle.

Seminaarin asiantuntijoina, jotka johdattelevat meidät aiheeseen, ovat professori Martti Häikiö, professori Kari Hokkanen, dosentti Eino Ketola, ja FT Vesa Määttä, joka toimii myös seminaarin puheenjohtajana.

Virkistystauolla Seinäjoen Seudun Sotilaskotiyhdistyksen sisaret myyvät kahvia ja naposteltavaa.
Tuomas Hopun kirja Pohjanmaan Lakeuksilta Hämeen sydänmaille on ostettavissa tilaisuuden aikana hintaan 20 € (käteismaksu).

Seminaari edustaa parhaimmillaan kansanvalistuksellista kulttuuritapahtumaa. Seminaarien ohjelmasisällön avulla palautetaan kansalaisten muistiin itsenäisyytemme saavuttamiseen vaikuttaneita historiallisia tapahtumia 1917- 1918.

Ilmainen sisäänpääsy

Kampustalon Seinäjoki-sali,
Kalevankatu 35 (Kampusranta)
Seinäjoki

Seminaarikutsu

www

 

 

Takaisin