Tapahtumakalenteri

Rauhaton mieli – kuviin tallentuneet tunteet, Suojeluskunta. ja Lotta Svärd -museo
18.10.2017 - 02.09.2018

Sota-ajan puhuttelevimmat valokuvat museon kokoelmista.

Näyttelyn teemana on sota-ajan valokuvat ja niiden välittämät tunteet. Museon laajasta valokuvakokoelmasta on valittu katsaus ilmaisuvoimaisia, mutta vailla taustatietoja olevia otoksia. Rintamaolojen sijaan pääosa kuvista käsittelee sotavuosien suvantohetkiä ja arjen toimia. Kuvat välittävät tunteita vuosikymmenten takaa, vaikka tieto kuvaajasta, kuvauksen kohteesta, tarkasta ajankohdasta tai kuvauspaikasta puuttuvatkin. Kuvaushetki on jo historiaa ja sodan aikoja eläneiden kokemusmaailma ja elämän puitteet ovat saavuttamattomissa. Tunteet voivat kuitenkin olla yhdistäviä säikeitä yli sukupolvien. Mitkä kuvat puhuttelevat Sinua?

Avoinna ke 12-18, to, pe, su klo 12-16.
Liput 4/2 €, keskiviikkoisin klo 16-18 ilmainen sisäänpääsy

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo on Alvar Aallon suunnittelema rakennuskokonaisuus, joka valmistui vuosina 1924-26 Etelä-Pohjanmaan suojelukuntapiirin ja Lotta Svärd järjestön käyttöön.

Museon perusnäyttely Isänmaan asialla esittelee vapaaehtoisen maanpuolustustyön historiaa, esillä on suojeluskuntapiiripäällikön, Matti Laurilan, kotimuseo sekä Mannerheimin päämaja -näyttely.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo,
Kauppakatu 17,
60100 Seinäjoki.

Lisätietoja: s-postilla suojeluskuntamuseo@seinajoki.fi, puhelimella 06 416 2648 (aukioloaikoina ke 12-18, to, pe su 12-16) sekä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon sivuilta.

Tiedote

Takaisin