Tapahtumakalenteri

Sata vuotta eteläpohjalaista eloa -näyttely, Etelä-Pohjanmaan Maakuntamuseon Kivinavetta, Seinäjoki
10.06.2017 - 14.01.2018

Sata vuotta eteläpohjalaista eloa

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden näyttelyssä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Kivinavetassa kerrotaan eteläpohjalaisuudesta ja sen kehityksestä sadan vuoden aikana.

Näyttelyn kehyskertomuksena on kuvitteellisen eteläpohjalaisen perheen tarina. Perheen elämänkaari taustoittuu suomalaisen yhteiskunnan taitekohtiin ja murroksiin, kuten kulkuvälineiden teknistymiseen, sota-aikaan, nuorisokulttuurin esiinnousuun, vapaa-ajan ja matkailun lisääntymiseen sekä kulutuksen kasvuun ja kierrätykseen. Aikajanalle on koottu museon kuva-arkiston aarteita maakuntamme yhteisestä arjesta ja juhlasta. Näyttelyssä kannustetaan yleisöä pohtimaan, mitkä esineet ja asiat kuvaavat eteläpohjalaisuutta vuonna 2017.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon tuottama näyttely on osa virallista Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa.
Keskiviikkoisin näyttelyyn järjestetään maksuttomia opastusvartteja, jotka valottavat näyttelyn teemoja. Opastusvartit 11.10.-29.11.2017 keskiviikkoisin klo 17.00.

Liput 4/2 €, keskiviikkoisin klo 16-18 ilmainen sisäänpääsy.

 

Perusnäyttelynä Kivinavetassa Mihinä me ollahan? -teemanäyttely, joka esittelee Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan historiaa ja nykyisyyttä kymmenen aihekokonaisuuden avulla.

 

Perusnäyttelynä Kivinavetassa Mihinä me ollahan? --teemanäyttely, joka esittelee Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan historiaa ja nykyisyyttä kymmenen aihekokonaisuuden avulla.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, Törnäväntie 23, Seinäjoki

Lisätiedot: sähköpostilla epmaakuntamuseo@seinajoki.fi sekä puhelimitse 06 416 2648 (aukioloaikoina ke 12-18, to, pe su 12-16), sekä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon sivuilta seinajoki.fi/museo.

 

Takaisin