Tapahtumakalenteri

Pääkirjaston taidenäyttelyt, Apila- ja Aalto-kirjastot, Seinäjoki
08.05.2017 - 31.05.2017

Voimajuuri-näyttely esittelee valokuvaustyöpajan antia
8.-30.5.2017
Seinäjoella järjestettiin huhtikuun aikana yhteisötaiteellinen valokuvaustyöpaja, jossa pohdittiin miten perhetausta ja sukuhistoria rakentavat identiteettiämme ja määrittävät olemistamme. Voimajuuri-näyttely esittelee toukokuun ajan yleisölle valokuvaustyöpajassa syntyneitä teoksia. Seinäjoen pääkirjasto Apilassa esillä olevat valokuvat ja installaatiot avaavat reittejä osallistujien prosesseihin, joissa syvennyttiin perhesuhteisiin, unohdettuihin esi-isiin ja itsestä kerrottuihin tarinoihin.
Monet teoksista muodostuivat tekijöilleen eräänlaisiksi voimajuuriksi – myönteistä itseymmärrystä lisääviksi kuviksi. Osallistujat kertoivat kokeneensa työpajatyöskentelyn muun muassa avaavana ja voimaannuttavana. Yhteisen projektin puitteissa oli helpompaa työstää omia ideoitaan ja tuleva näyttely kannusti saattamaan ajatukset myös valmiiksi teoksiksi.
Työskentely rakentui kahdesta yhdessä vietetystä työpajaviikonlopusta sekä itsenäisesti tehdyistä ennakko- ja välitehtävistä. Prosessin aikana osallistujille hahmottuivat henkilökohtaiset näkökulmat sekä visuaaliset ja tekniset keinot aiheen käsittelyyn. Esitystapojen osalta ryhmästä löytyy rohkeutta yhdistää perinteiseen valokuvaan muita luovia tekniikoita.
Työpajan ohjaajina toimivat valokuvaaja-kulttuurintutkijat Anna Gradistanac ja Nina Kokkinen ovat järjestäneet intuitiivisen ja terapeuttisen valokuvan menetelmiä hyödyntäviä yhteisötaiteellisia valokuvaustyöpajoja vuodesta 2011 alkaen. Seinäjoella järjestetty Juuret-työpaja kytkeytyy laajempaan Juuret-valokuvahankkeeseen, jonka puitteissa Gradistanac ja Kokkinen ovat käsitelleet samoja teemoja myös henkilökohtaisessa taiteellisessa työskentelyssään.
Kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimen työpajan osallistujat tulivat Seinäjoelta ja lähialueilta. Näyttelyssä esittävät teoksiaan muiden muassa Kristiina Kanerva, Satu Kankaanpää, Jaana Kokkinen, Annukka Koivula ja Sirpa Tuuri. Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto on tukenut valokuvaustyöpajan ja näyttelyn järjestämistä.
Näyttely on avoinna 4.5.-31.5.2017 Seinäjoen pääkirjasto Apilan yläkerran vitriineissä. Näyttelyyn voi tutustua kirjaston aukioloaikoina – itsepalveluajat mukaan lukien: ma 9-20, ti-pe 9-19, la ja su 9-15.
Lisätietoja hankkeesta antaa Anna Gradistanac: anna.gradistanac@utu.fi, p. 040 721 8982 sekä Nina Kokkinen: nina.kokkinen@utu.fi p. 040 532 1660.
Hanke Facebookissa sekä näyttely Facebookissa

Marja Katajavirran Pääasioita 2 -näyttely
8.-30.5.2017
Tervetuloa tutustumaan Marja Katajavirran kuvataidenäyttelyyn! Näyttely sijaitsee pääkirjasto Apilan alakerran näyttelytilassa.
Näyttelyn tapahtumasivu kirjaston sivuilla

Marjo Nygårdin kuvitusnäyttely Seinäjoen pääkirjastossa
8.-31.5.
Tervetuloa tutustumaan Marjo Nygårdin Kaikessa on itua. Siilin puutarhassa -kuvitusnäyttelyyn! Näyttely sijaitsee Aallon kirjaston Kässärin galleriassa.
Kuvittajan Facebook-sivu sekä näyttelyn tapahtuma Facebookissa

 

Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto/ Apila-kirjasto, Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki
Aalto-kirjasto, Koulukatu 21, 60100 Seinäjoki

Takaisin