Soini

Patikka

Soini, Kuninkaanjoen kunta, tarjoaa matkailijalle elämyksiä upeassa luonnossa. Kansantarujen mukaan Soinin luontoa arvosti jo aikoinaan Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa metsästysretkillään. Tuosta ajasta ovat muistona seudun useat kuninkaalliset paikannimet.

Harva tietää että Soinissa on yli 170 järveä ja lampea! Samoilu patikkapoluilla ja mökkiloma maaseudun rauhassa antavat puitteet rauhoittumiseen. Hyväkuntoiset patikointireitistöt takaavat nautinnollisen rentoutumishetken. Tutustu Kuninkaanpolkuun tarkemmin Visit Pohjanmaa -sivustolla.

 WAP web

Vaivaisakka web

Elävää vanhanajan elämänmenoa ja ihmisiä, työtapoja sekä koneiden ja laitteiden käyttötarkoituksia on esitelty lähes 20 vuoden ajan Wanhan Ajan Päivillä Taideateljee Reijo Kivijärven pihapiirissä. Vaikka tätä upeaa tapahtumaa ei enää Soinissa järjestetä, pääsee tunnelmaan mukaan vierailemalla kesäaikaan taiteilija Kivijärven pihapiirissä.

Poikkea myös Soinin kirkossa, joka on tyypillinen suomalainen 1793 rakennettu puukirkko.
Kellotapulin edessä seisova Suomen ainoa vaivaisakka tarkkailee maailman menoa. Kirkkopihassa sijaitsee myös sankarihautausmaa.

Matkailijalle on tarjolla rauhallista ja tunnelmallista majoitusta esimerkiksi mökeissä. Paikkakunnan ruokapaikat löydät täältä.

www.soini.fi