Soini

Patikka

Soini, Kuninkaanjoen kunta, tarjoaa matkailijalle elämyksiä upeassa luonnossa. Kansantarujen mukaan Soinin luontoa arvosti jo aikoinaan Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa metsästysretkillään. Tuosta ajasta ovat muistona seudun useat kuninkaalliset paikannimet.

Soinissa on huimat yli 170 järveä ja lampea! Samoilu patikkapoluilla ja mökkiloma maaseudun rauhassa antavat puitteet rauhoittumiseen. Hyväkuntoiset patikointireitistöt takaavat nautinnollisen rentoutumishetken. Tutustu Kuninkaanpolkuun tarkemmin Visit Pohjanmaa -sivustolla.

Soini täytti 150 vuotta vuonna 2018. Juhlavuoden kunniaksi on kehitetty ExtremePark-hanke, jonka tavoitteena on kehittää Soinin alueen vetovoimaa maakunnallisesti ja kansallisesti merkittävänä luontomatkailukohteena.

 WAP web

Vaivaisakka web

Elävää vanhanajan elämänmenoa ja ihmisiä, työtapoja sekä koneiden ja laitteiden käyttötarkoituksia on esitelty lähes 20 vuoden ajan Wanhan Ajan Päivillä Taideateljee Reijo Kivijärven pihapiirissä. Vaikka tätä upeaa tapahtumaa ei enää Soinissa järjestetä, pääsee tunnelmaan mukaan vierailemalla kesäaikaan taiteilija Kivijärven pihapiirissä.

Tätä ei monikaan tiedä, mutta Etelä-Pohjanmaan korkein kohta, Raitamäki, sijaitsee Soinissa. Raitamäki on 240,4 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava mäki, jonka huipulta aukeaa kauniisti Soinin ylväät metsämaisemat ja näkeepä sieltä jopa Keski-Suomen puolelle asti. Lue Matkailu Kotimaassa -lehden nettiartikkeli Soinin kauniista luonnosta.

Poikkea myös Soinin kirkossa, joka on tyypillinen suomalainen 1793 rakennettu puukirkko.
Kellotapulin edessä seisova Suomen ainoa vaivaisakka tarkkailee maailman menoa. Kirkkopihassa sijaitsee myös sankarihautausmaa.

Matkailijalle on tarjolla rauhallista ja tunnelmallista majoitusta esimerkiksi mökeissä. Paikkakunnan ruokapaikat löydät täältä.

Kesäkuussa 2019 vietetään Soinillinen musiikki- ja gastronomiafestivaalia. Lisäinfot tapahtumasta löydät www.soinillinen.fi

www.soini.fi