Retki pohjalaisten juomien alkulähteille

Isonkyrön entisen osuusmeijerin tiloissa valmistetaan nykypäivänä suosittuja juomia. Suomalaisen rukiin ja yrttien yhdistelmillä valloitetaan maailmaa. Tarina viidestä kaveruksesta, jotka saunan lauteilla kehittivät idean suomalaisen viskin valmistuksesta, ei jätä ketään kylmäksi. Lähde ryhmäsi kanssa mielenkiintoiselle kierrokselle. Ruistislaamon lisäksi vieraillaan pohjalaisilla pienpanimoilla valintanne mukaan.

 Kyrö Distillery

 Kyrö Distillery ravintola

 
Mallaskoski

 

Retkiohjelma päiväryhmille:
Oluen valmistuksen eri vaiheisiin tutustutaan opastetulla panimokierroksella ryhmän valitsemassa kohteessa Seinäjoella, Lapualla tai Vaasassa;

Mallaskosken panimo sijaitsee Seinäjoen keskustan tuntumassa kuohuvan kosken varrella. Panimo ammentaa inspiraationsa pohjalaisen sielunmaiseman synkkyydestä. Mallaskosken oluet valmistetaan 1920-luvulta peräisin olevaa perinnehiivaa käyttäen, periksi antamattomalla elämän asenteella, käsityönä ja ilman säilöntäaineita.

Mallaskuun panimo sijaitsee Lapualla Nurmonjoen varrella viljapeltojen ympäröimänä. Panimon tarjontaan voidaan tutustua myös Vanhan Paukun Kulttuurikeskuksen yhteydessä toimivassa panimoravintolassa.

Vaasalaisen Bockin panimon juuret ovat peräisin 1800-luvun puolelta. Bockin panimolla tehdään hyvää! Panimo on kuuluisa lukuisista järjestämistään tapahtumista, joilla kannatetaan yhteisöllistä toimintaa ja lähituotteiden suosiota.


Panimokierroksen jälkeen jatketaan matkaa kohti Isoakyröä. Kuullaan oppaan tarinoita pohjalaisesta periksiantamattomuudesta ja yrittäjyydestä sekä nähdään lakeusmaisemia. Ruokailusta nautitaan panimoravintolassa, talonpoikastalolla tai juhlatilassa.

Kyrö Distilleryn toimintaan tutustuminen tislaamokierroksella. Päätöskahvit nautitaan tislaamon ravintolassa, jossa on mahdollisuus nauttia myös tislaamon tuotteista.

Esimerkkihinta: 69 € / hlö, kun ryhmässä väh. 20 hlöä.

Hintaan sisältyy:
- opastettu panimokierros valitussa panimossa 
- opastettu tislaamokierros Kyrö Distilleryssä
- opastettu kiertoajelu pohjalaismaisemissa (1 - 1,5 h)
- ryhmälounas ja päiväkahvit

Lisämaksusta:
- kierrokset useammassa panimossa
- maistiaiset ja tastingit eri kohteissa toiveiden mukaan
- Koskenkorvakierros
- kuljetuspalvelut
- muut ruokailut, majoitus ja muut ohjelmapalvelut

Ohjelma on muokattavissa ryhmän koon ja toiveitten mukaan. Esimerkkihinta on laskettu vähintään 20 henkilön ryhmälle. Joka 16. vapaa, enintään 2 ryhmässä (kuljettaja ja matkanjohtaja). Hintaan ei sisälly kuljetuksia. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja. Tutustu ryhmämatkaehtoihimme.

Kiinnostuitko?
Tiedustelut ja varaukset:
Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy/ Myyntipalvelu
Puh. (06) 420 9023, sähköposti, tai täytä Tarjouspyyntölomake