Pohjalaistalokierros

Pohjalaisen rakennuskulttuurin helmet; punaiset ”kaksfooninkiset” taipuvat hyvin matkailukäyttöön. Pohjalaistaloissa toimii mm. museoita, tilausravintoloita, pakopeli-huoneita ja taiteilijoita. Suomen ainoa eläinten vanhaikoti toimii idyllisen pohjalaistalon markilla. Olemme koonneet valmiin matkaohjelman pohjalaisteeman ympärille. Ohjelmaan sisältyy esittelyt kohteissa. Matka kohteesta toiseen tapahtuu ryhmän omalla bussilla lakusmaisemia ihaillen.

Liinamaan talo

kyrönjoki_ilmajoki

Yli-Laurosela

wanha markki

Pohjalaistalokierroksella tutustutaan pohjalaiseen rakennuskulttuuriin. Nautitaan aamukahvit 1800-luvulta peräisin olevassa kivinavetassa ja tutututaan oppaan johdolla  Etelä-Pohjanmaan Maakuntamuseolla  talomuseoalueelle, jonne on siirretty eri puolilta maakuntaa yhteensä 18 talonpoikaisrakennusta. Liinamaan talonpoikaistalo ja Paapantupa muodostavat ulkorakennuksineen tyypillisen eteläpohjalaisen umpipihapiirin.

Pohjalainen pitopöytäruokailu nautitaan 1700-luvulta peräisin olevassa Itämäentalossa. Kyseinen rakennus toimi aikoinaan kylänsä keskustalona. Talolle tuotiin posti ja siellä kylän väki ilmoittautui rippikouluun.

Iltapäivällä tutustutaan Wanhaan Markkiin, joka on Ylistarossa sijaitseva taiteilijakoti. Talon isäntäpari, taidemaalari Heikki Laaksonen ja keraamikko Liisa-Cristiina Laaksonen, ovat remontoineet pohjalaisen pihapiirin entisaikaiseen loistoonsa. Päätalossa toimii isäntäparin työtilojen lisäksi lahjatavaramyymälä. Piharakennukset ovat pääosin Eläinten vanhainkodin käytössä.

Ohjelmaan on lisättävissä:
- vierailu, ruokailu ja savusaunominen Mäntylän tilalla Jurvassa. Mäntylän tilaa isännöi tänä päivänä suvun 14. polven edustajat.
- tutustuminen Alvar Aallon pohjalaista klassismia edustaviin kohteisiin Seinäjoella ja Alajärvellä

Ryhmähinta 39 € / hlö

Hintaan sisältyy opastus kohteissa, pääsymaksut, kahvit sekä pitopöytälounas. Ohjelman kesto n. 5 tuntia.
Esimerkkihinta on laskettu vähintään 25 henkilön ryhmälle. Hintaan ei sisälly kuljetuksia. Ohjelma on muokattavissa ryhmän koon ja toiveitten mukaan.


Kiinnostuitko?
Tiedustelut ja varaukset:
Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy/ Myyntipalvelu
Puh. (06) 420 9023, sähköposti, tai täytä Tarjouspyyntölomake