Opastettuja kierroksia Etelä-Pohjanmaan Maakuntamuseolla

Elävöitetyillä kävelykierroksilla tutustutaan Etelä-Pohjanmaan Maakuntamuseon tarjontaan Törnävän kartanoalueella sekä Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museolla Seinäjoen keskustassa. Kierrokset ovat noin tunnin mittaisia.

 Mathilda Kirsi Hänninen mainittava

Museoapteekista

Kivinavetta

Kuvat: E-P:n Maakuntamuseo, Kirsi Hänninen 

Östermyran ruukin miljöössä 
Opastetulla kierroksella tutustutaan täyteläisesti elävöitettyn Östermyran ruukin yhteisön historiaan. Kierroksen aikana kuljetaan pitkin Östermyran puiston kujia ruukinkartanon suuresta kivinavetasta työläisten puhatulkkurakennuksiin ja kuullaan tarinoita ruukin Wasastjerna-suvun patruunoista perheineen ja työväkineen.

Kauppapuodista maaseutuapteekkiin 
Opastetulla kierroksella tutustutaan yrittäjyyden historiaan Törnävän museoalueella. Kauppapuodissa on aistittavissa asiakaspalvelu viime vuosisadan alkupuolen tiskin takaa. Nähdään nostalgisia kotimaisia tuotepakkauksia. Poiketaan myös räätälin, suutarin ja puukontekijän käsityöläisverstaissa. Kierros päätetään maaseutuapteekkiin, jossa selviää miten lääkkeitä ennen valmistettiin mm. luonnonkasveista. Tutuksi tulevat apteekissa valmistetut pillerit ja tinktuurat.

Suojeluskuntatalo 90-vuotta 
Opastetulla kierroksella Alvar Aallon suunnittelemassa Suojeluskuntatalossa tutustutaan suojeluskuntiin ja Lotta Svärd -järjestöön Suomea puolustamassa. Kuullaan myös talosta Laurilan perheen kotina. Sisäpihalla ihastellaan Suojeluskuntalainen-patsasta ja puolipyöreää rakennuksen pergolaa. Kauppakatu 17:n rakennuskokonaisuus on arvokas Alvar Aallon nuoruudentyö. Rakennuksilla on Etelä-Pohjanbmaan suojeluskunta- ja Lotta Svärd -järjestön toimipaikkana huomattavaa historiallista merkitystä.

Kiinnostuitko?
Tiedustelut ja varaukset:
Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy/ Myyntipalvelu
Puh. (06) 420 9090, sähköposti, tai täytä tarjouspyyntölomake
Varauksiin lisätään palvelumaksumme 15 - 30 / ryhmä.