Kyrönjoella ja rannikon pikkukaupungeissa

Länsirannikko pohjalaisine viljelylakeuksineen ja puutalokaupunkeineen omaa mielenkiintoisen historian. Tällä retkellä ryhmä pääsee tutustumaan paitsi pohjalaiseen jokimaisemaan, myös viehättäviin merellisiin pikkukaupunkeihin.

 
Kyrönjokea

Rannikkoa

1. matkapäivä

Kurikassa tutustutaan kauniissa koskimaisemassa Jyllinkosken Sähkölaitoksen ja sähköntuotannon historiaan. Kurikan museonmäellä hypätään historian havinaan, kivikaudelta 1800-luvun vanhan pohjalaistuvan ja kurikkalaisten merkkihenkilöiden tarinoihin.

Ilmajoella kuullaan seurueeseen liittyneen oppaan tarinoita Nuijasodasta ja sen taisteluista Santavuoren maisemissa, ihaillaan Kyrönjokivarren nauha-asutusta pohjalaistaloineen ja tehdään kävelykierros Ilkan kentällä. Päivän päätteeksi poiketaan ostoksilla karamellileipomolla.

2. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen ryhmä suuntaa Kaskisiin. Kiertoajelulla tässä Suomen pienimmässä kaupungissa piipahdetaan oppaan johdolla pikkukaupungin kaduilla, kalarannassa ja paikallisella savipajalla. Bladhin kauppiastalolla ryhmä voi jatkaa ostoksia sekä nauttia kansanmusiikista ja yhteislaulusta Öspel-yhtyeen tahdissa. Pienoiskonsertin jälkeen matka jatkuu Närpiöön, jossa lounastetaan aidossa kasvihuoneravintolassa - sitruspuiden, yrttien ja muiden herkullisten kasvien ympäröimänä.

Päivän päätteeksi tutustutaan oppaan johdolla Kristiinankaupunkiin, idylliseen puutalokaupunkiin, jonka erikoisuuksia ovat mm. Kissanpiiskaajankuja ja v. 1700 rakennettu Ulrika Eleonoran kirkko, joka on perinteinen rannikon kirkko katosta riippuvine votiivilaivoineen. Iltapäiväkahvit ja tuliaisostosmahdollisuus kauppahuone Cornerissa.

Ryhmähinta esim. 138 € / hlö
sis. ohjelman pääsymaksuineen, opaspalvelut, 2 x lounas, 2 x kahvit sekä hotellimajoituksen.

Kiinnostuitko?
Tiedustelut ja varaukset
Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy/ Myyntipalvelu
Puh. (06) 420 9023, sähköposti, tai täytä Tarjouspyyntölomake

Myyntiehdot: Matkapakettien esimerkkihinnat ovat vähintään 25 hengen ryhmälle, ellei toisin mainita. Matkaohjelmat ovat muokattavissa ryhmän toiveiden ja koon mukaan. Majoituspaketit sisältävät majoituksen kahden hengen huoneessa aamiaisella. Hinnat eivät sisällä kuljetuksia, ellei toisin mainita. Joka 16. vapaa, max. 2 ryhmässä (kuljettaja, matkanjohtaja). Pidätämme oikeudet hintojen ja sisällön tarkistukseen. Hinnat sisältävät alv:n (Marginaalivero). Toimistomme ryhmämyyntiehdot