Kurikka

 pitkä-jussi

Jokipiin Pellavaa

pirunpesa

juusto

kurjen kierros

botniaring

haku päällä

Matkailijan Kurikka on täynnä mielenkiintoisia kohteita ja aktiviteetteja. Ikimuistoisia kokemuksia voi hakea vesihiihdosta, mönkijäsafarista, lemmenlukon ripustamisesta kirkkosiltaan tai pulahtamalla suonsilmään – ken uskaltaa. Kaikkiaan tarjolla on runsaasti elämyksiä, joita ei varmasti unohda.

Majoittujan vaihtoehdot yösijaksi löytyvät aina hotellista ja tasokkaista hirsihuviloista tunnelmallisiin pikkumökkeihin ja maatilamatkailukohteisiin. Kokous- ja liikemieshotellinakin tunnettu Hotel Kurikka sijaitsee kurikkalaisessa jokimaisemassa keskellä komeinta Etelä-Pohjanmaata. Mäntylän Tila ja  Maatilamatkailu Pitkä Tupa ovat molemmat eteläpohjalaisia talonpoikaistaloja, joka tarjoavat vierailleen upean rakennuskokonaisuuden majoituspalveluineen, molemmissa myös tilausravintola. Hostel-tason majoitusta löytyy myös Jurvasta Haapalanpuistosta. Lisää Kurikan majoitusmahdollisuuksia täällä.

Kurikan Jalasjärven alue on tunnettu tehtaanmyymälöistään Jokipiin Pellavasta ja Lennolista, Näiden lisäksi tunnetuimpia jalasjärveläisiä yrityksiä on maidonjalostukseen erikoistunut Juustoportti, jonka 3-tien varrella sijaitseva kahvila-myymälä on pysähtymisen arvoinen paikka. Kurikassa sijaitseva Pohjanmaan Kalusteen tehtaanmyymälä houkuttaa laajoine huonekaluvalikoimineen. Tehtaanmyymälässä on erikoistuttu myös seniorikalusteiden tarjoamiseen.

Pelimannituvan ja Puuseppämuseon kierrettyään matkailija voi tutustua esimerkiksi Risto-Veturiin, lännenratsutila Big Mama's Ranchiin tai nousta ihailemaan luonnonkaunista maisemaa näköalatornista. Tutustumisen arvoinen on myös Jyllinkosken Sähkölaitosmuseo. Jalasjärven museosta löytyy melkein 40 eri kohdetta, joissa vierailla ja palata takaisin ajassa. Jalasjärven Ylivallissa sijaitsee taianomainen Pirunpesä. Tämän uskottiin ennen vanhaan olleen pirun piilottelupaikka. Rapaumaonkalon syvyys on jopa 23 metriä. Pirunpesän läheisyydestä löytyy myös erilaisia aktiviteetteja kuten esimerkiksi kaksi luontopolkua ja näkötorni.

Aktiivisen matkailijan kannattaa suunnata esimerkiksi 6-reikäiselle harjoitusgolfradalle tai keilahallille. Vauhtia kaipaavalle oikea paikka on Botniaring, josta on kehittynyt Suomen pisin ja nopein moottoriurheilurata. Jalasjärven keskustassa sijaitsevan Lamminjärven rannalta löytyy viisi beach volley –kenttää, pesäpallokenttä, liikennepuisto sekä järveä kiertävä kävelypolku. Jalasjärvellä myös sijaitsee Kiuaskallion ulkoilukeskus, joka tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia harrastaa ja pitää hauskaa mm. lasketellen.

Kurikasta löytyy löylyttelypaikkoja eksoottisempaankin makuun. Muun muassa Reinon Tupa, Iso-Ojan Perinnetalo, Rypölän Torppa ja Mäntylän Tila toivottavat saunaa kaipaavat porukat lämpimästi tervetulleiksi.

Patikoijalle Kurikka tarjoaa useita mukavia luontopolkuja taivallettavaksi.
Jyllinkosken lehtomaaston luonnonkaunis maisema ilahduttaa luontopolun kulkijaa. Lisäksi patikoimaan voi lähteä mm. Nuijapolulle (Tuiskula - Varpahaiskylä), Karhunpolulle (Kampinkylä), Korven Jotokselle (Korvenkylä - Hakuni), Kurjen kierrokselle (Rajavuori - Levaneva - Pässilä -reitistö) ja Sällinpolulle (Jurva).

Kurikassa järjestetään vuosittain monenlaisia tapahtumia. Haku Päällä -rakkausfestivaali kokoaa Kurikkaan nuoret, vanhat, eronneet, karanneet, sinkut ja parilliset viettämään rakkaudentäyteistä viikonloppua! Kahden päivän aikana heilaa haetaan tosimielessä mutta pilke silmäkulmassa, unohtamatta tietenkään niitä jotka ovat sen Oikean jo löytäneet.
Rytmiraide-festivaali on rento ja hyväntuulinen aikuisväestön musiikkifestivaali, joka järjestetään loppukesällä Kurikan Wanhan Aseman idyllisessä miljöössä. 
Muita vuosittaisia tapahtumia ovat mm. ohjelmalliset kesätori-illat, Zetoreiden kiihdytyskilpailut, Matti Viitalan soitot, Kurikan ja Jurvan markkinat sekä syys- ja joulumarkkinat. 

Lisää Kurikan tapahtumia Facebookissa Kurikan Tapahtumat -sivulla, Etelä-Pohjanmaan Matkailun tapahtumakalenterissa ja Kurikan kaupungin www-sivuilla.

Valmiit ryhmäretkipaketit:

Ostoskierros Kurikassa


Lisätietoa Kurikan kaupungista:

l www.kurkkaa.fi l www.kurikka.fi l Jalasjärven kylätMajoitus l Ruokailu