Kuortane

 Kuortaneenjärvi web

Kaksifooninkinen web

Etelä-Pohjanmaan sydämessä kauniin Kuortaneenjärven rannalla sijaitseva Kuortane on noin puolen tunnin ajomatkan päässä maakuntakeskus Seinäjoesta.

Kuortaneella on vahva talonpoikaishistoria, joka näkyy edelleen kyläkuvassa;  monet upeat pohjalaiset kaksifooninkiset talot ulkorakennuksineen. Tervasta tuli Suomen päävientitavara 1500-1700 –luvuilla ja se oli myös Kuortaneella tärkeä tulonlähde. Kuortaneelle on vieläkin kerran kesässä mahdollista tutustua tervanpolton saloihin kun nykyajan tervamiehet vaalivat entisaikojen ”nokiottien” perinnettä Aholankankaalla.
Lue lisää Kuortaneen tapahtumista täältä.

Kuortaneella käännekohtansa saaneen Suomen sodan jäljet ovat edelleen nähtävissä muistomerkkeinä ja kuultavissa historiallisina tarinoina taisteluista esimerkiksi Ruonan Opastuskeskuksella.

 Urheiluopisto web

Kuortaneella panostetaan liikunnallisuuteen ja terveyden edistämiseen. Liikunta- ja hyvinvointikeskittymä Urheiluopiston alueella on alansa kansainvälistä kärkeä. Urheiluopisto tarjoaa erilaisia leirejä, kursseja ja vapaata ohjelmaa liikunnan ja hyvinvoinnin parissa kaikenikäisille ja -kokoisille liikkujille. Myös monet huippu-urheilijat valmentautuvat Kuortaneella. Kuortaneen Urheiluopisto ->

 Soile Yli-Mäyry web

Urheilun sankareiden lisäksi Kuortaneelta on noussut paljon tunnettuja kulttuuripersoonia. Alvar Aallon arkkitehtuuri, Heikki Klemetin musiikki ja Soile Yli-Mäyryn taide ovat käsitteitä suomalaisessa kulttuurissa.
Soile Yli-Mäyryn Taidehalliin voi käydä tutustumassa kesäisin Kuortaneen Mäyryn kylässä. Kesäisin avautuu myös Klemetti –museo, joka sijaitsee Kuortaneen keskustassa Armi ja Heikki Klemetin kesäkodissa.

Majoitus

Ruokailu

Valmiit ryhmäretkipaketit:

Aimo annos Aaltoa


www.kuortane.fi, samalla sivulla luettavissa uusin Syke-lehti sekä Noki-posti

www.kuortaneelle.fi