Koettavaa

Kuntakohtaisen palveluhakemiston löydät klikkaamalla sivun vasemman reunan tummennettuja otsikoita.

Jokiluontopolkuweb

Pohjalainen lakeus ja luonto

Lakeusmaisema lienee yksi kuuluisimmista eteläpohjalaisista nähtävyyksistä. Lakeutta halkovilla joilla ja järvillä on historiansa. Lappajärven kraaterijärven synty sijoittuu aina 77 miljoonan vuoden päähän meteoriitin iskeytyessä maahan.

Suomen pisin melottava jokiluontopolku vie Seinäjoen vihreisiin lakeusmaisemiin. Vuonna 2014 alueella koostettiin pidempi melontareitti joka sai nimekseen Tervareitti. Tutustu Tervareitin melontaoppaaseen 
Ulkoilureittejä löytyy patikoijille, myös esteettömyys on huomioitu. Lue kokemuksia Lakeuden erämaasta Soinin Arpaisten patikasta ja Malkakosken virkistysalueesta. Tutustu myös Kraatterijärven georeittiin.

Talviaikaan Etelä-Pohjanmaalla avautuvat  laskettelukeskukset mm. Seinäjoella, Vimpelissä ja Jalasjärvellä.

| Luontoliikunta ja ulkoilureitistöt | Risteilyt, melonta ja veneily | Golf, minigolf ja keilailu |

Härmän Kylpylä

Hyvinvointia ja hurvittelua

Vauhdin hurman koko perheelle takaa elämyspuisto Duudsonit Activity Park ja liikunnallinen seikkailupuisto HopLop. Monipuolinen liikuntamaailma Kuortaneen Urheiluopistolla haastaa niin huippu-urheilijan kuin sunnuntaikuntoilijankin. Lajeja on sekä talvi- että kesäliikuntaan.

| Uimahallit ja muut liikuntapaikat |

Seinäjoen kaupunginteatteri Vampyyrit

Kulttuuripalvelut

Jännittäviä juonenkäänteitä, suuria tunteita ja unohtumattomia elämyksiä - tule teatteriin kesällä ja talvella!

Seinäjoen kaupunginteatterilla on vahva alueellinen asema ja Ilmajoen Musiikkijuhlat näkyvät ja kuuluvat Kyrönjoen rannassa oopperaesityksinä ja konsertteina. Oman tunnelmansa kesään luovat kesäteatterit - lue lisää.

 

| Teatterit ja elokuvat |

ratsastusweb

Muut aktiviteetit

Etelä-Pohjanmaa tarjoaa kaikenikäisille monipuolisia sisä- ja ulkoharrastusmahdollisuuksia.

Monia laadukkaita ratsastusmahdollisuuksia löytyy eri puolilta maakuntaa. Varaa ratsastustunti tai lähde vaeltamaan hevosen kanssa kauniiseen pohjalaismaisemaan.

Saunapalveluita tarjoavat mm. maaseutumatkailukohteet sekä hotellit. Monissa paikoissa on myös uintimahdollisuus, myös talviuinti on mahdollista.

Mikäli omat välineet ovat kotona onnistuu välinevuokraus. Vuokraa moottorikelkka, vene, mönkijä tai kanootti ja lähde liikkeelle. Kesäisin Seinäjoella Fiilispuiston pelivälinelainaamo palvelee puistoalueella pelaavia ja leikkiviä asiakkaita.

| Ratsastus | Saunapalvelut | Paintball ja muu välinevuokrausMotorisoidut aktiviteetit |

KaanaaLInes jokilaiva

Alvari kaupunkijuna

Seinäjoki tutuksi

KAANAA LINES -RISTEILYT LAKEUDEN KUTSU -JOKILAIVALLA

Kaanaa Linesin jokiristeilyllä pääset tutustumaan Seinäjoen nähtävyyksiin sekä lakeusmaisemiin hieman erilaisesta näkökulmasta. Lakeuden Kutsu -jokilaivaan mahtuu kerrallaan 30 matkustajaa, ja valittavissa on 45 min Seinäjoki-risteily tai pidempi 1,5 tunnin Lakeus-risteily. Vakivuorojen aikataulut ja ennakkolilut Kaanaa Linesin sivuilta. Tilausristeilyt pienelle tai isommalle porukalle Etelä-Pohjanmaan Matkailun toimistosta! Pyydä tarjous tilausristeilystä!


KAUPUNKIKIERROKSET SEINÄJOELLA ALVARI-KAUPUNKIJUNALLA

Jokiristeilyjen ohella toinen hauska ohjelmanumero on kaupunkikiertoajelu Alvari -kaupunkijunalla, johon mahtuu kerrallaan n. 35 matkustajaa.  Kaupunkijuna on varattavissa tilauksesta ryhmille.

Elämyksellinen tilausristeily tai kaupunkijunakierros on hauska vaihtoehto virkistyspäivän ohjelmaksi, työporukalle, syntymä- tai muun merkkipäivän kunniaksi tai esim. polttareiden ohjelmanumeroksi. Tilausajojen varaukset toimistostamme! >> Lue lisää...