Ilmajoki

 

kyrönjoki_ilmajoki

Ooppera-areena

Jaakko Ilkka

Yli-Laurosela

 ijoki_pelto

 

Ilmajoki on kasvava kunta, joka on perustettu vuonna 1865. Se on kuuluisa mm. urheilullisuudestaan ja kulttuuritarjonnastaan. Ilmajoelta ovat kotoisin monet menestyksekkäät urheilijat kuten esimerkiksi keihäänheittäjä Tero Pitkämäki. Tästä kunnasta löydät myös reippaasti urheiluseuroja – menestyksekkäitä nekin.

Kulttuurin ystäville tarjonta on laaja-alainen, Ilmajoella olet pohjalaisuuden ytimessä. Ilmajoen maamerkkeihin kuuluvat Alajoen tuhansien hehtaarien peltolakeudet sekä Nuijasodan muistopaikat.

Ilmajoen museo on Suomen vanhimman maamiesseuran perustama ja se sijaitsee Kyrönjoen rannalla. Museo muistuttaa malliltaan kirkkoa ja museon tarjontaan kuuluvat mm. kirkkomuseo sekä Antti Laurosen rahakokoelma.

Kulttuurista kiinnostuneiden kannattaa myös vierailla ART-Ilmajoessa – se on valtakunnallinen kuvataidenäyttely, joka järjestetään vuosittain kesä-elokuussa Ilmajoella.

Kesäisin järjestettävät Ilmajoen Musiikkijuhlat tuovat kuntaan tuhansia oopperan ystäviä. Myös vuonna 2012 tangokuninkuuden voittanut ja nykyään kiertueita tekevä laulaja Marko Maunuksela on Ilmajoen poikia. Musikaalisuus näkyy kaiken lisäksi jokapäiväisessä elämässä, sillä Ilmajoella on monia kuoroja.

Yksi monista Ilmajoen hyvistä puolista on myös kaunis luonto. Tiesitkö, että Ilmajoen halki virtaa Etelä-Pohjanmaan suurin joki Kyrönjoki? Suurin osa Kyrönjoen rantamaista ovat Suomen vilja-aittoja. Kyrönjoki antaa ilmajokelaisille ja kunnassa vieraileville mahdollisuuden mm. jokisaunomiseen ja jokiristeilyihin. Mikä olisikaan parempaa lämpimänä kesäiltana, kuin viilentyä joenvarrella auringonlaskua katsellen.

 

Majoitus

Ruokailu

Valmiit ryhmäretkipaketit:

Koskenkorva; Könnit; Rahaa ja Ameriikan komiaa

Sopivan jännää Ilmajoella

www.ilmajoki.fi 

Selaa Ilmajoen esitettä