Seppo Saarinen aloittaa matkailuyhtiön toimitusjohtajana

Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu Seppo Saarinen. Hän aloittaa tehtävässään 1.11.2017.

Saarinen siirtyy Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n toimitusjohtajaksi Petäys Resortin kehitysjohtajan tehtävästä.

Hämeenlinnasta lähtöisin olevalla Saarisella on vankka kokemus matkailuliiketoiminnan eri tehtävistä. Hänellä on yli 20-vuotinen työhistoria Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa Rukakeskus-konsernissa. Työ Rukalla ja Pyhällä on antanut perspektiiviä matkailuliiketoiminnan operatiiviseen toimintaan ja pitkäjänteiseen liiketoiminnan kehittämiseen sekä matkailupalveluiden myyntiin ja markkinointiin.
- Etelä-Pohjanmaa on matkailualueena kiinnostavassa vaiheessa. Alueella on merkittäviä ja omien paikkakuntiensa kokonaistaloudenkin kannalta tärkeitä veturikohteita ja yrityksiä. Toisaalta maaperä on matkailuliiketoiminnan kannalta hyvinkin neitseellistä, Saarinen sanoo.

Visit Finlandin mukaan matkailuun kulutettiin Suomessa vuonna 2015 arviolta 13,8 miljardia euroa. Summa sisältää suomalaisten ja ulkomaisten matkailijoiden kulutusmenot Suomessa. Ulkomaalaisten matkailijoiden osuus matkailun kokonaiskulutuksesta oli noin 27 prosenttia eli 3,66 miljardia euroa.

Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n tärkeimpänä tehtävänä ja tavoitteena on auttaa maakunnan yrityksiä ja kuntia siten, että potista saadaan Etelä-Pohjanmaalle tulevaisuudessa entistä suurempi osa.
- Perusstrategiamme mukaisesti haluamme palvella ja tukea Etelä-Pohjanmaan matkailualan yrityksiä ja toimijoita monipuolisella ja kaikkia hyödyttävillä tavoilla. Lähiajan tavoitteena on haastaa alueemme matkailutoimijat mukaan ideoimaan ja toteuttamaan konkreettisia toimenpiteitä matkailumme edistämiseksi alueellamme. Yhteisen tavoitteen osalta yhtiömme haluaa olla mukana aktiivisena toimijana, sanoo Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tero Juonoja.

Tulevalta toimitusjohtajalta on kummastuneena kysytty, miksi hän haluaa Etelä-Pohjanmaalle.
- Yhtä pätevää vastausta ei varmaan ole. Minua itseäni kuitenkin kiehtoo Etelä-Pohjanmaan Matkailun nettisivuilta löytyvä Mikään ei oo maharotoonta –motto, joka kertoo alueen luonteesta ja antaa hyvin suuntaa tekemiselle, Saarinen sanoo.

Lisätiedot:
Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tero Juonoja, p. 0405344414
Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n toimitusjohtaja (1.11.2017 alkaen) Seppo Saarinen, p. 0407270153