Elämyksiä Kraatterijärven ympärillä


Lappajärvi on valittu Eteläpohjanmaan maakuntajärveksi ja omaa mystisen syntyhistorian. Se syntyi noin 77 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin iskeydyttyä kosmisella nopeudella maahan muodostaen räjähdyksessä kraatterin, joka täyttyi vedellä. Maastosta löytyy edelleen kivilajeja, mm. kärnäiitti ja sueviiti, jotka todistavat tätä tapahtumaa. Tänä päivänä Lappajärvi on Etelä-Pohjanmaan suurin järvi, jonka rannalla on niin pysyvää kuin myös kesämökkiasutusta. Lappajärvi sijoittuu Lappajärven ja Vimpelin kuntien sekä Alajärven kaupungin alueille. 

 Kesäkuva Lappajärveltä

Lappajärvi Tapio Autio 1.JPG

Opastetuilla kierroksilla kuullaan järven ja sen rantojen asukkaiden historiasta sekä nykypäivästä sekä nautitaan kauniista maisemista. Reitti kulkee välillä läheltäkin rantaa kyläteitä ja maisemareittejä pitkin. Opas kertoo mm. Itäkylän runoilijasta ja Finlandia-voittajasta Arto Melleristä, Vimpelin Väinämöisestä ja johdattaa ryhmän kauneimmille näköalapaikoille.

Voit tilata ryhmällesi pelkän opastuksen, liittää sen Lappajärven kesäteatteriretkeen tai varata valmiin Kraatterijärven kierros kokonaisuuden.

 

Kiinnostuitko?
Tiedustelut ja varaukset:
Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy/ Myyntipalvelu
Puh. (06) 420 9023, sähköposti, tai täytä tarjouspyyntölomake