Alvar Aalto – elämä ja työ Alajärvellä

Alueemme Aalto-kohteet ovat mukana Alvar Aalto -matkailureitissä, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa arkkitehdin laajan tuotannon kohteissa ympäri Suomen. Alvar Aalto - elämä ja työ Alajärvellä -matkapaketti johdattaa ryhmän Alvar Aallon lapsuuden kesänviettopaikkoihin ja nuoruuden kotiseudulle, joka edusti Aalloille vapaa-aikaa perheen ja sukulaisten kanssa vastapainona hektiselle työnteolle ja kilpailuteoksille. Alajärvi oli arkkitehtimestarin puheissa henkinen koti vielä vanhuudenpäivinäkin. Muihin Alvar Aalto -matkailureitin peketteihin voit tutustua Alvar Aalto -matkailureitin sivustolla.

 Alajärven ns ja oppaat

 3343141

Kiinnostuitko?
Tiedustelut ja varaukset:
Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy/ Myyntipalvelu
Puh. (06) 420 9023, sähköposti, tai täytä Tarjouspyyntölomake

Paketti on osa valtakunnallista Visit Alvar Aalto -hanketta
www.visit.alvaraalto.fi

 

Matkan kohokohdat:

Alajärven Aalto-keskus
Aallolle tärkeät maisemat
C.L. Engelin suunnittelema Gabrielin kirkko
Villa Väinölä
Nelimarkka-museo

Päivä 1: Alajärven Aalto-keskus
13.00 saapuminen Alajärvelle ja majoittuminen Hotelli ravintola Alvariinissa, kahden hengen huoneessa. Kaikki huoneet ovat sisustettu hennon vaalein sävyin.
13.30 Lounas Punaisen Tuvan Viinitilalla.
Opas tulee ryhmän mukana Punaisen Tuvan Viinitilalle, josta yhdessä lähdetään Aalto-kierrokselle, joko jalkaisin tai ryhmän omalla bussilla.
15.00 -17.00 Opastetulla kierroksella ihastellaan Alajärven rannassa sijaitsevaa C. L. Engelin suunnittelemaa Gabrielin kirkkoa vuodelta 1836, jossa Alvar Aallolla oli nuoruudessaan vakiopaikka lehterillä. Näkemättä ei myöskään jää Alajärven kaunis hautausmaa, jossa on mm. Aaltojen sukuhauta ja Alvar Aallon suunnittelemia sotahistoriallisia muistomerkkejä.
Alajärven Aalto-keskuksen muodostavat kaupungin keskustassa sijaitsevat kaupungin kaksi virastoa, seurakuntatalo, nuorisoseuran talo, kunnansairaala, veljelleen suunnittelema Väinölä sekä Alvar Aallon arkkitehtitoimiston viimeistelemä kaupunginkirjasto. Alajärven Aalto-kokonaisuutta täydentävät Alvar Aallon suunnittelemat kolme hautamuistomerkkiä sekä hänen ensimmäisen puolisonsa Ainon suunnittelema kesäasunto Villa Flora, joka on yksityisomistuksessa.
Alajärven kaupungintalon aulassa on nähtävillä Aino ja Alvar Aallon 1930-luvun lasidesign klassikkoja esittelevä Muodon vuoksi näyttely.
Kierros päättyy Villa Väinölään, jossa nautitaan Väinön kakkukahvit sekä kuullaan tarinoita Aaltojen elämästä Alajärvellä.
19.00 Illallinen Hotelli – ravintola Alvariinissa, jossa nautitaan Aalto-menu Alvariinin tapaan.

Päivä 2: Nelimarkka-museo Alajärvellä
8.30 - 10.00 Aamiainen ja huoneen luovutus.
10.15 Omatoiminen kävelykierros Taidereitillä kuvanveistäjä Antti Maasalon teosten parissa.
Alajärven katukuvaan läheisesti liittyvät kuvanveistäjä Antti Maasalon teokset joita löytyy liikenteenjakajista ja kiertoliittymistä Teokset: Sateenkaaren päässä, Efektiveistos, Elävä keskus, Liikkeellä ja Yhteistyössä.
11.00 - 12.15 Tutustuminen Nelimarkka-museoon ja leivoskahvit. Arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelema Nelimarkka-museo on taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan vuonna 1964 rakennuttama taidemuseo, joka toimii Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseona.
Museossa on esillä Eero Nelimarkan taidetta sekä vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä. Valoisassa Cafe de Nelimarkassa nautitaan taiteilijan nimikkoleivoskahvit.
Museovierailun jälkeen voi suunnata kotimatkalle tai muihin kiinnostaviin Aalto-kohteisiin!

Hyvä tietää
Kuljetus ei sisälly hintaan. On suositeltavaa, että ryhmä saapuu omalla linja-autolla, joka on käytettävissä vierailun ajan kohteiden välillä. Matka sisältää jonkin verran kävelyä ja portaita. Sopii normaalikuntoiselle henkilölle. Ei kaikilta osin esteetön. Esimerkkihinta on laskettu vähintään 10 henkilölle.

Matkaehdotus sisältää
Yhden yön majoitus Hotelli Alvariinissa kahden hengen huoneessa, sis. aamiainen
1 x lounas Punaisen Tuvan Viinitilalla
1 x illallinen Hotelli ravintola Alvariinissa
2 x kahvit, Nelimarkka-leivoskahvit ja Väinön kakkukahvit Villa Väinölässä
Pääsymaksu Nelimarkka-museoon
Opastukset Alajärven Aalto-keskuksessa ja Nelimarkka-museossa

Ryhmähinta alkaen 230 € / henkilö
Hinta on laskettu 10 hengen ryhmälle ja majoituksella kahden hengen huoneessa. Palvelujen saatavuus ja hinnat tarkistetaan matkan ajankohdan mukaan tarjouksen teon yhteydessä. Ohjelma on alustava ja muokattavissa asiakkaan toiveitten mukaan. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja. Tarkemmat myyntiehdot nettisivuillamme. Kaikki oikeudet pidätetään.

Ohjelmaan voidaan lisätä:
- vierailu Nelimarkka-museossa Alajärvellä
- kesäaikaan Soile Yli-Mäyryn Taidehallissa Kuortaneella

Muita aiheeseen liittyviä ja Aalto-reitistön paketteja alueellamme:
Lapsuuden maisemista Lakeuksien kautta järvien Jyväskylään
Maku- ja arkkitehtuurimatka Aallon Seinäjoelle
Inspiroidu Aallosta ja pohjalaisesta designista Seinäjoella
Matka Pohjalaiseen taiteeseen
Kraatterijärven kierros