Alavus

KuntoLutra web

Karting web

Onnenkenkä

Muistojen kappeli

Onnentähti web

Alavus on vetovoimainen ja viihtyisä seutukeskus ja loistavien liikuntamahdollisuuksien ja vilkkaan harrastustoiminnan kaupunki.

Monimuotoinen luonto ja hyvät liikuntapaikat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan sekä kesällä että talvella. Kauniit, kirkasvetiset järvet houkuttelevat kävijää vesileikkeihin, kylpylä Kunto-Lutra palvelee monipuolisesti uimareita ja liikunnanharrastajia. Vuodenajasta riippuen voit lähteä tunnelmalliselle laturetkelle, reippaalle lenkille tai patikoimaan.

Vauhtia ja pörinää löytyy laskuvarjohypyn, enduron, kartingin ja motocrossin parista. Alavuden ratsastuskoulu ja useat tallit tarjoavat mukavaa vapaa-aikaa hevosten parissa viihtyville.

Tuuri on tunnelmaltaan ainutlaatuinen kauppakylä, jossa sijaitsee Suomen suosituin matkailukohde - Kyläkauppa Veljekset Keskinen Oy. Sen lisäksi Tuurissa on lähes sata korkeatasoista erikoisliikettä ja palveluyritystä. Ostosnautintojen ohella voit nauttia hyvistä ravintolapalveluista sekä osallistua Tuurin kauppakylän viihtyisiin yleisötapahtumiin. Tuurissa viihtyvät myös perheen pienimmät, esimerkiksi aina avoinna olevassa Muumi -leikkipuistossa!

Lomakylä Tuuri Resorts tarjoaa erilaisia aktiviteettejä, kuten esimerkiksi mönkijäsafarit, frisbeegolf, opastetut eräretket, kotieläintila, uimaranta, kalastus, melonta, hiihto ja paljon muuta! Menestyksekkään ralliautoilijan Jari-Matti Latvalan Parc Fermé Tuurissa käsittää paitsi ralliauto- ja palkintonäyttelyn, myös kokoustiloja sekä lasten liikennepuiston!

Alavuden tapahtumakalenteri on monipuolinen. Kulttuuri- ja markkinatapahtuma Ryskööt  sekä Viinin ja viihteen ilta elävöittävät Alavuden kesää vuosittain. Alavudella syntynyt säveltäjä Toivo Kuula vaikuttaa kaupungin musiikkielämään edelleen, se näkyy mm. erilaisina konsertteina sekä näytelminä. Ympäri vuoden on tarjolla erilaisia musiikki- ja liikuntatapahtumia. Myös Kyläkauppa Veljekset Keskinen järjestää erilaisia tapahtumia, joihin voit tutustua täällä.

Taidekeskus Harri Alavudenjärven rannalla tarjoaa tasokkaiden vaihtuvien näyttelyiden lisäksi pysyvän Matti Annalan muistonäyttelyn sekä Arabian maitokannunäyttelyn. Taidekeskuksessa voi tutustua myös Toivo Kuula –huoneeseen sekä veteraanien perinnehuoneeseen.

Muistojen kappelin alue on ainutlaatuinen neljän sodan sankarivainajien hautausmaa. Alueella on Eino Schroderuksen suunnittelema kappeli, jossa on Bruno Tuukkasen lasimaalaus. Lähietäisyydellä kappelista ovat myös Toivo Kuulan ja Heikki Huhtamäen patsaat sekä Stenbäckien muistomerkki.

Alavudella voit majoittua tasokkaisiin hotelleihin tai tunnelmallisiin maaseutumatkailukohteisiin. Vaihtoehtoisesti omalla vaunulla tai asuntoautolla saapuvat yöpyvät viihtyisällä karavaanarialueella tai lomakylässä. Alavuden saavutat myös junalla.

Majoitus

Ruokailu

Valmiit ryhmäretkipaketit:

Toivo Kuulan kotipitäjässä


www.alavus.fi
www.visitalavus.fi