Alajärvi

Alajärven kaupungintalo web

Nelimarkka web

Alajärvi on Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla, Sinisen tien varrella sijaitseva vireä maaseutukaupunki. Alajärvi on Järviseudun suurin kunta ja ainut kaupunki.

Akateemikko Alvar Aalto vietti nuoruusvuosien kesiään Alajärvellä. Alajärveltä löytyykin useita hänen suunnittelemiaan, eri aikakausia ja tyylisuuntia edustavia rakennuksia, mm. kaupungintalo, seurakuntatalo, nuorisoseurantalo ja kirjasto.

Alajärvellä sijaitsee myös taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan 1964 perustama, nykyisin Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseona toimiva Nelimarkka-museo. Nelimarkan oman tuotannon lisäksi museossa on vaihtelevia näyttelyitä, työpajoja, museokauppa Neljän Markan Putiikki ja Café de Nelimarkka.

Varaa ryhmällesi kiertomatka "Alvar Aalto – elämä ja työ Alajärvellä"!

Tulivuorikeskus web

Tulivuorikeskus tarjoaa järisyttäviä elämyksiä. Näe ja koe luonnonvoimien mahti, kuten maanjäristys ja tulivuoritoimintaan liittyvät ilmiöt vaikuttavalla tavalla.

Hotelli-ravintola Alvariiniin syksyllä 2011 rakennettu 6-ratainen keilahalli on tuonut hyvän lisän paikkakunnnan palvelutarjontaan ja loppuvuodesta 2013 valmistunut uusi uimahalli palvelee kaikenikäisiä matkailijoita.

Punaisen Tuvan Viinitilan vanha päärakennus on kunnostettu 180-paikkaiseksi Ravintola Viinituvaksi, jonka idyllisessä talonpoikaismiljöössä voit nauttia kotimaisista aineksista valmistetun aterian tai viettää mukavan kahvihetken.
Viinimyymälässä voit tutustua viininteon saloihin, maistella tilan palkittuja aitoja kotimaisia viinejä ja ostaa tuliaisia.

Lehtimäki järvi web

Alajärven alueelle sijoittuu runsaasti järviä, näistä mainittakoon Lappajärvi, Ähtärinjärvi ja Alajärvi. Järvillä on hyvät mahdollisuudet moottori- ja purjeveneilyyn, surffaukseen ja kalastukseen. Kauniilla Suninsalmella Ähtärinjärven rannalla veneilijöitä palvelee pienvenesatama kahvila- ja muine palveluineen. Alueen lomamökkivalikoima on hyvä.

Näköaloja voi käydä ihailemassa Suokonmäen kulttuurimaiseman keskelle sijoittuvasta näkötornista. Hyvällä säällä näkymät avautuvat naapurikuntiin saakka.

Luontireitistöstä pääsee nauttimaan mm. Paalijärven luonto- ja patikointireitillä

Punaisen Tuvan Viinitila web

Viihtyisistä hotelleista ja lomakylistä löytyy varmasti mieleinen yöpymisvaihtoehto, oheispalveluja unohtamatta.

Majoitus

Ruokailu

Valmiit ryhmäretkipaketit:

Aimo annos Aaltoa

Kraatterijärven kierros

Het hauska Alajärvi

Lisätietoa Alajärven kaupungista:

www.alajarvi.fi